lördag 1 oktober 2011

Hindersön i mitt hjärta

I torsdags drog nästan hela avdelningen på jobbet iväg till Hindersön. Först en båttur på ca 40 minuter ut i Luleå skärgård.


Mat och boende på fantastiska Jopikgården.

Jag kan med handen på hjärtat säga att jag inte vet när jag sist har ätit så underbart god mat..!Frågan är väl snarare om jag någonsin har gjort det...? Rykande varm laxgryta med tunnbröd till lunch. Till middag palsternackssoppa med rökt lax och vitlöksbröd, lammfilé med rödvinssås och rostade rotsaker och till efterrätt cognacsbrulée med blåbärscréme....Senare på kvällen väntade vedeldad badtunna under nattsvart stjärnhimmel och värmande bastubad :D



Slående vacker natur med sjöbodar, spegelblankt vatten och slingrande grusvägar. Undrar hur det är att bo där, mitt ute i skärgården? Avsnörd från civilisationen med havet som granne...Det är både fascinerande och beundransvärt att Hindersön fortfarande har en mjölkbonde som själv transporterar sin mjölk till Norrmejerier inne i stan - året om! Jag tänker definitivt behålla Hindersön i mitt hjärta och jag kommer absolut att hoppa iland där igen.

2 kommentarer:

  1. Ser fint ut. Jag har aldrig varit där.

    SvaraRadera
  2. Det lät som ett härligt ställe och vackert!
    Mmmm maten verkade härligt god också, mums vad gott!!

    Ha det fint :) /Maja

    SvaraRadera