fredag 16 september 2011

Regnfritt

I morse var nog första dagen på hela veckan som regnet inte väntade utanför dörren. Höstluft, blå himmel, lite småkyligt men solen sken :) Ska visst vara fint väder hela helgen så jag hoppas på lite lingonplockning och kanske en och annan svamp. Annat kul som väntar är bastubad, god mat och kanske tom. en loppistur. Hoppas ni får en riktigt trevlig helg!

Dottern och jag har bakat "Lilifee muffins", och även om det nu var ett färdigt paket med mix & glasyr så såg de då minst sagt hemmagjorda ut ;)

måndag 12 september 2011

Den som tar, den har...

...förrådet fullt? Det är ingen nyhet direkt att jag har en förkärlek för gamla grejer, - skrot enligt vissa, fynd enligt andra, (inklusive mig själv). Det här bordet norpade jag hem från soptippen en gång. (Nej man får inte ta grejer, så det gäller att fråga innan sakerna slängs. Ok, jag gör inte alltid så heller..!)

Sen dess har bordet bara stått, mest i förrådet, och det är ju ganska dumt för det är ju egentligen jättesött! Dumt nog hade jag det stående ute för något år sedan och då for bordsskivan väldigt illa. Den är nu sprucken och ganska stickig och bordet har blivit ganska rangligt. Men med lite trälim och nya skruvar ska det nog kunna stå ordentligt på benen igen ;). Nu funderar jag bara på vad jag ska göra åt färgen...Är lite sugen på att måla det riktigt blanksvart, eller något helt annat, knallrött kanske?


Det är alltid kul att hitta en namnteckning, signatur eller liknande som säger något om möbeln eller dess ägare. Här verkar ursprungspriset ha legat på 32,50 :-.

onsdag 7 september 2011

Litet pyssel

Allt har sin tid brukar man ju säja, och ja, det gäller väl förkylningar också antar jag? I morse kände jag att det nog fanns hopp om livet igen och, ja nu känner jag mig faktiskt piggare än på mycket, mycket länge. Helt otroligt!

Lite hopknåpat förkylningspyssel av det enklare slaget orkade jag dock ägna mig åt ;)

Bilderna klippte jag ur från ett reklamblad och limmade fast på två tändsticksaskar (storleken med lite längre stickor) och sen fick de bara ligga fritt och torka.


Ganska fina eller hur?


De får göra lilla loppishästen sällskap på fönsterbrädan.

måndag 5 september 2011

Ahhtjoo!!

...prosit!! Trodde jag skulle klara mig undan höstens första förkylning, men icke det... Efter den här dagen har jag allvarligt talat funderat på om det är fullt möjligt att nysa ihjäl sig? Kändes iallafall som om jag var bra nära imorse.

Nåja, nu fick jag åtminstone en chans att inviga min nyinköpta vattenkokare och det var ju bra! Yogi théet från Indiska är min förkylningsfavorit, det är så kryddigt (egentligen är det ju bara kryddor och inget thé) och smakar nästan jul! Inte för att jag vet om det verkligen hjälper mot täppta näsor och sånt, men det känns i varje fall så och det är ju alltid något.

torsdag 1 september 2011

Vardagslyx



Fick en hel kasse med äpplen av en snäll och givmild kollega på jobbet igår :) Det luktade så gott inne på mitt rum hela dagen! Var bara tvungen att koka lite mos efter jobbet.... Slängde i lite vaniljsocker och hjälp vad gott det blev! Passade hur bra som helst tillsammans med favvogröten - snacka om vardagslyx!