tisdag 23 november 2010

Nystart

Oj det här går ju inget vidare! Ett inlägg i kvartalet, eller?

Jag vet att det finns de som har hittat mig och troget väntar på att jag ska börja blogga igen, och det ska jag - känns som om tiden är inne nu!


Dagarna snurrar på och vi med dem, tänk att det snart är första advent! Har köpt två nya vita stjärnor som jag ska hänga upp i vardagsrumsfönstren och i lördags inhandlade jag och dottern en halvtaskig plastgran för tvåhundra spänn. Och? Jag som har varit en julfanatiker hela mitt liv har plötsligt blivit rätt så ...obrydd... Visst, ingenting går väl upp mot att känna doften av nyhuggen gran som sprider sig i hela huset, men är det verkligen hela världen?! Det är lätt att bli övernostalgisk! "Ta vad du vill" sa min älskade mamma när jag och barnen med tindrande ögon plockade i stora jullådan hemma hos henne. Det blev några kulor jag haft i min egen lilla gran när jag var liten, kanske inte de vackraste men ja, ni vet, det var ju just det där med nostalgin...


För mig var det som en dröm att ha en egen liten julgran i rummet, ligga kvar i sängen och vakna till mammas "Ska jag tända granen?"